Powered by Blogger.

KATA-KATA MEREKA SEKITAR UIA

>> 31 Mar 2012

Assalamualaikum/salam mahasiswa


video


Video ini dijalankan di sekitar kawasan UIAM PJ. Apa yang disampaikan cuma satu slogan yang cukup mantap dan padat isinya walaupun ringkas.

itu sahaja untuk kali ini...

ok,sekian..

Read more...

MASA TERLUANG

>> 2 Mar 2012

Assalamualaikum/salam mahasiswa


Tiada apa yang nak dikongsikan cuma satu cerita. Jumaat lepas, saya baru sahaja submit model for my Project 2. Satu kelegaan yang tak terhingga selepas hantar semua kerja-kerja yang berkaitan dengan Project 2 tu seperti Workbook, Model, dan Presentation Board. 


Below this, I put some images about my Final Model. 


Front View

Top View

Side View

Perspective 1

Perspective 2

Perspective 3

Perspective 4

Perspective 5
Perspective 6

Below these are some photos about my Mock Up Model before finalizing into Real Model.

Side View

Top View

Axonometric View
This is my Presentation Board for my design of the model as shown below.

Presentation Board

Banyak lagi kerja yang ada dalam menyudahkan Project 2 ini seperti Researching, Workbook, Cutting, Snapshot, Coloring Test dan macam-macam lagi. Macam biasalah, tak tidur 3 malam semata-mata nak siapkan benda alah kat atas tu. Agak letih. Tiap-tiap hari AED students pergi kelas mengantuk. 

Kalau korang kata senang, all of you must try this. I bet you will say and feel as I've said. Apa yang penting, korang semua study macam normal, tak perlu struggle-struggle sampai tak ingat dunia, saya pun study macam 'normal' juga. Jangan tak cukup tidur. Membahayakan kesihatan jika kerap berjaga malam-malam tanpa rehat.

Satu lagi, kita semua perlu manfaatkan masa yang ada. Bahagikan masa itu mengikut keutamaan. Mana yang sampingan-sampingan seperti main games tu tolak tepi dulu. 

Allah berfirman di dalam Al-Quran :

"Demi masa. Sesungguhnya sekalian manusia kerugian. Kecuali mereka yang beriman dan beramal soleh."          (surah Al-Asr : ayat 1-3)

Jadi, janganlah kita jadi seperti golongan yang disebutkan di dalam ayat ke-2 surah Al-Asr iaitu mereka yang tak reti nak manfaatkan masa. Oleh itu, selepas ini bolehlah rakan-rakan semua, susun balik jadual harian kita.

itu sahaja untuk kali ini...
ok,sekian...
'Allah Lebih Mengetahui'




Read more...

  © Blogger templates Romantico by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP