Powered by Blogger.

SEMUA SAMA

>> 17 Sep 2011

Assalamualaikum/salam lebaran


Tarikh : 17 September 2011
Masa   : 11.30 pagi - 12.00 malam


Sehari suntuk aku berjalan beraya bak kata pepatah "orang Melayu kalau tak beraya sebulan tak sah".


So,aku bersama kawan-kawan aku Khairul,Nisa,Liyana dan Hanna jalan-jalan dari satu tempat ke satu tempat melawat rakan-rakan yang lain.


Destinasi :
1. Kolej Matrikulasi Selangor
2. Kolej Mara Banting
3. Kolej Islam Sultan Alam Shah


di KMB IB World School


berdasarkan pemerhatian aku :
Tak ada beza pun tempat-tempat belajar nie. Aku rasa sama je semua. Masing-masing punya kolej atau universiti ada kelebihan tersendiri.


Kalau duduk kat Oxford University sekali pun tapi tak belajar,malas,baloq pulak tu,belajar main-main je, tak de guna gak. Sia-sia je belajar jauh-jauh.


Apa-apa pun sekarang nie, tak kesah la kita study kat mana-mana tu belakang cerita. Yang penting kita nak belajar. Ilmu yang dikejar bukan tempat yang dikejar.


itu sahaja untuk kali ini...
maaf jika terkasar tutur kata...


note : Ambillah sedikit ilmu di suatu tempat itu biarpun ia terletak di ceruk pedalaman mahupun di hutan belantara.


ok,sekian...









6 comments:

Epola 18 September 2011 at 02:15  

asal gmba semua sama nii~

Hanna Adzhar 18 September 2011 at 03:48  

HAHA. dah itu je gambarnye =.=

.::nisa::. 18 September 2011 at 21:45  

HAHA. kat blog tangok je gambar lain.

MUHAMMAD BIN SIFYAN 18 September 2011 at 23:42  

tak leh tahan...
gambar sume sama je psl post nie...
lenkali amek gmbar gne enset msing2...

Hanna Adzhar 20 September 2011 at 03:23  

walaupun hnset tu calar. Hehh

MUHAMMAD BIN SIFYAN 20 September 2011 at 13:27  

amboi...perli nampak2...
mentang2 enset die mahal...

  © Blogger templates Romantico by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP