Powered by Blogger.

MASALAH

>> 3 Nov 2011

Assalamualaikum/salam mahasiswa


Aku nak tunjuk satu gambar menarik yang memerlukan fokus dan ketelitian yang amat tinggi.


Unta-unta berjalan di padang pasir


Gambar ini merupakan satu daripada/one of the best picture of the year.


Di manakah unta yang sebenar?


First time bila kita tengok mesti ingat yang hitam itu adalah unta yang sebenar. Jika kita perhatikan betul-betul, gambar ini diambil dari atas/pelan. Yang HITAM BESAR tu adalah bayang-bayang dan yang PUTIH KECIL tu adalah unta yang betul.


Jadi,apa yang aku nak relate/kaitkan kat sini, kadang-kadang masalah kita tu kecil dan simple je tapi kita sendiri yang buat problem tu jadi besar dan too complicated.


note : Setiap masalah itu tidak kira sama ada besar ataupun kecil,ia tetap mempunyai jalan penyelesaiannya.


itu sahaja untuk kali ini...
ok,sekian...













5 comments:

Hanna Adzhar 3 November 2011 at 16:51  

yg putih kecik tu xnampak macam unte pun. plus, xsume bayang2 hitam tu ade unta sbena, wane putih. haha

Sabri 3 November 2011 at 18:31  

ahaha. mad cerdik

cik_hana 3 November 2011 at 20:49  

dah sejam tengok x nmpk bygn unta btol pon ='

.::nisa::. 3 November 2011 at 21:59  

tah. ak pun xnmpak mane unte die. smpai nk trkeluar da bijik mate nih.

MUHAMMAD BIN SIFYAN 8 November 2011 at 18:33  

jawapan utk persoalan korg sume...
kan aku dah cakap...
gambar tu dr sudut pelan...
dari atas mmg nampak unta tu kecik je...
sbb nmpk bahagian kepala n badan unta tu...

  © Blogger templates Romantico by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP